Calendar

M T W T F S S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Sinaxar

 
 
 

Şcoala de duminică

Şcoala de Duminică -- 26 octombrie 2008

Dragi părinţi şi copii,

Două sărbători mari bat la porţile credinţei, întru veşnică aducere aminte, în zilele imediat următoare: este vorba de prăznuirea Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir, pe 26 octombrie, şi de Sfântul Dimitrie Basarabov, ocrotitorul Bucureştiului, onorat de Biserică in ziua următoare. Aşadar, mai intâi, felicitări şi sănătate tuturor celor care poartă numele sfinţit de cei doi martiri, fie că se numesc Dimitrie, Dumitru, Dumitra sau au alte nume derivate. Este rândul Bucureştiului să îmbrace acum haine de sărbătoare, in asteptarea pelerinilor, iar noi vom onora amintirea celor doi sfinţi, vorbindu-le copiilor despre viaţa Sfântului Dumitru Izvorâtorul de Mir şi prezentându-le povestirea " Ajutorul Sfântului Dimitrie Basarabov". Câteva imagini din Bucureştiul de ieri şi de azi vor încheia  acest subiect.

Şcoala de Duminică -- 19 octombrie 2008

Dragi părinţi,

Şcoala de Duminică îi invită pe cei mici la o discuţie pe marginea rugăciunilor de seară şi de dimineaţă ale copiilor, urmată de explicarea şi începerea învăţării primei colinde pentru serbarea de Crăciun.  O dezbatere pe tema regulilor pentru păstrarea sănătăţii de către copii este binevenită la acest început de toamnă. Clubul micilor scriitori va continua, prin exersarea literelor i, î şi u şi găsirea de cuvinte care le conţin, încheind activitatea de duminică.

Şcoala de duminică

Dragi părinţi, Toamna îşi intră în drepturi, iar biserica noastră a planificat, după cum probabil ştiţi, un picnic, în Parcul Kennedy din Hayward, duminică, 5 octombrie, începand cu ora 11:00. Desigur, şi cei mici sunt invitaţi, alături de dumneavoastră, la picnic, unde au ocazia să se joace în aer liber, să se plimbe cu trenuleţul şi să mănânce mâncarea pregatită de Comitetul de Doamne. În plus, părintele Gabriel a acceptat cu plăcere invitaţia de a se afla în mijlocul copiilor, pentru a le explica pe înţelesul lor câteva idei esenţiale ale ortodoxiei, credinţa noastră străbună.

A fi plăcut lui Dumnezeu

Dragi părinţi, Vacanţa mare, cu excursii, parcuri de distracţie, revederea celor dragi, jocuri, apă, soare şi peisaje splendide, ne-a încântat, ne-a revigorat, ca să putem lua startul unui nou an şcolar, menit să ne îmbogăţească minţile , dar şi sufletele. Lăsând în urmă toate aceste amintiri legate de vacanţă, revenim la realitate, adică la ceea ce se întâmplă chiar în jurul nostru.

Anunţuri legate de noul an şcolar

Dragi părinţi şi copii, Ne aflăm deja în ultimele săptămâni de vacanţă, aşa încât cei mici trebuie să profite de vremea bună şi de încă o partidă de voie bună în cadrul Şcolii de Duminică. Copiii se vor întâlni în sala socială la ora 12:30, vor învăţa un cântec de toamnă şi început de an şcolar, îşi vor reaminti şi alte cântece de sezon, apoi se vor deplasa afară şi vor juca jocuri cu mingea, iar după împărtăşanie vor asculta şi discuta o poezie de toamnă. Vom pregăti astfel deschiderea oficială a noului an şcolar, care va avea loc pe data de 7 septembrie 2008.

Şcoala de Duminică

Dragi părinţi, Şcoala de Duminică îi invită pe copii să vadă noua sală de clasă în care ne vom desfăşura activitatea şi, chiar mai mult, să participe la aranjarea ei şi la crearea ambianţei şcolare. După ce ne declarăm mulţumiţi cu ceea ce am realizat, vizionarea unui film pentru copii - o poveste care ne-a încântat şi nouă copilăria, va fi un moment binevenit. Apoi vom dezvălui copiilor secretele unor jocuri cu mingea, bineînţeles în afara sălii de clasă proaspăt aranjate.

Programul Şcolii de Duminică

Dragi părinţi, Şcoala de Duminică se află în vacanţă, după cum bine ştiţi. Copiii dumneavoastră sunt însă invitaţi să participe la activităţile de vară, care se vor desfăşura în fiecare duminică, începând cu ora 1:30 pm, până la 3:00 pm. Locaţia actuală a bisericii este 4000 E Castro Valley Blvd, Castro Valley, CA 94552, deci acolo va funcţiona şi Şcoala de Duminică, cu programul ei de vară. Iată ce va cuprinde acest program:

Şcoala de Duminică -- Înălţarea Domnului

Dragi părinţi, Se apropie ziua hramului bisericii noastre de suflet, Înălţarea Domnului. De aceea, copiii de la Şcoala de Duminică au pregătit câteva poezioare, pe care m-aş bucura să aud că le-au recitat. Spun aceasta deoarece eu voi fi plecată din localitate duminică, 8 iunie. Pentru probleme urgente legate de Şcoala de Duminică şi pentru desfăşurarea programului şcolii pe data de 8 iunie, doamna preoteasă Claudia a avut amabilitatea de a accepta să vă stea la dispoziţie.

Şcoala de duminică -- 15 iunie

Dragi părinţi şi meseni, Aş dori să mulţumesc mai întâi domnului Giorgio Martin pentru minunatul recital pe care ni l-a oferit, melodii vrăjite care ne-au întors parcă în timpurile tinereţii, pentru unii, sau copilăriei pentru alţii. O surpriză deosebit de plăcută, pentru care trebuie să-i mulţumim şi domnului Nicolae Moisidis, preşedintele Consiliului Parohial, care i-a făcut invitaţia distinsului oaspete şi cântăreţ.

Şcoala de duminică -- Ziua Copilului

Dragi părinţi, Ne apropiem de Ziua Copilului, 1 Iunie, când vom încerca să pregătim celor mici suficiente activităţi pentru a se distra.