Calendar

M T W T F S S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Sinaxar

 
 
 

Bucuria Craciunului 2008

 

 

 

 Frati crestini 

 

       Ne apropiem de marele si luminatul Praznic al Nasterii Domnului. Toata lumea este mai vesela. Copiii sunt veseli pentru ca vor umbla cu colindele si cu steaua . Sunt veseli pentru ca au inaintea lor o vacanta in care rigorile scolii sunt inlocuite cu dezmierdarile mamei si tatei. Tinerii sunt bucurosi sa intre in srbatorile Craciunului pentru ca vor avea mai dese prilejuri de a se intalni mai multi la un loc, in jurul unei mese incarcate cu de toate si in jurul pomului de Craciun.

 

 De fiecare varsta si stare sociala sunt legate bucurii corespunzatoare. Chiar si cei saraci si plini de greutati nu raman nemangaiati de undele bucuriilor Craciunului, pentru ca oricat de egoista si nepasatoare ar fi inima omului de azi fata de lipsurile altora in aceste sarbatori se gasesc ,, oameni sufletisti ‘’care se gandesc si la cei saraci. Sarbatoarea Craciunului este a tuturor, dar nu toti stiu ce serbeaza. Intr-un grup de copii, doi prieteni stau de voba deoparte .Povesteau unul altuia o intamplare hazlie. Cand au terminat de povestit, amandoi au inceput sa rada cu pofta incat au atras atentia tuturor celor din sala. Toti se uitau la ei nedumeriti.

 

Intr-o clipa, veselia celor doi se intinse la toti cei din sala si au inceput sa rada.

Atunci unul dintre cei doi se opri si se indrepta catre ceilalti spunand :Bine, noi radem pentru ce stim, dar voi de ce radeti ?  Raspunsul a fost : ,,Radem si noi, pentru ca v-am vazut pe voi razand

 

Cam asa este si cu sarbatoarea Craciunului pentru cea mai mare parte dintre oameni. Daca ar fi intrebati, cei mai multi ar raspunde : ,,Sarbatorim si noi pentru ca toata lumea sarbatoreste Craciunul “ Nu este asa iubiti credinciosi ! O sarbatoare este implinirea unei nevoi sufletesti.

Altfel ramai doar un simplu spectator, inima ta nu este miscata de nimic  inaltator pentru ca nu intelegi ceea ce se petrece.

 

Dar Dumnezeu a trimis pe Cineva in lume care ne poate schimba pe noi si intreaga noastra viata si Acesta nu este altcineva decat Fiul Sau, Mantuitorul Hristos, care Se naste la Betleem. Deci totul se poate schimba, dar pentru aceasta, omul are nevoie de Hristos si El vine pe pamant.  Putem sa-L chemam chiar de astazi si sa-I spunem durerea vietii noastre.  Numai chemandu-L si primindu-l pe Hristos in sufletul si in casa noastra facem pasul afara din cercul vicios, facem pasul spre indreptare.

 

 Credinta Craciunului inseamna sa te duci la El.  Mergi ! El este singurul in care te poti increde pe deplin. Ridica-te cu gandul spre Betleem si vei simti magia Craciunului .  Vei simti cum totul se schimba in jurul tau si trebuie sa te schimbi si tu: din rau in bun, din egoist in milostiv, din lenes in muncitor.etc  Toate acestea si multe altele le poti schimba de Craciun.  Foloseste dar magia Craciunului si vei vedea ca viata ta se va schimba cu darurile aduse de Noul Nascut : bunatate, credinta si omenie. Ceia ce omul de azi nu mai poate face, fiind obosit si sleit de puteri, va face El, Dumnezeu. Si astazi, de cate ori nu te simti descurajat, de cate ori nu te simti un invins al vietii.  Si toate acestea pentru ca nu ai voit sa primesti pe Cel ce, nascandu-se in ieslea din Betleem, iti zice prietenestema:Da-Mi Mie locul tau si tu urmeaza Mie fara teama. De aceia, inainte de a pregati cele de Craciun, gandeste-te si fi incredintat ca la masa ta va fi si Domnul prezent. Numai asa bucuria ta va fi mai mare si sarbatoarea ta va fi placuta. Numai asa vei simti binefacerile Craciunului.  AMIN.

       In spiritul magic al Craciunului va invit iubiti credinciosi sa participati la cat mai multe servicii religioase pe care safanta noastra biserica le randuieste in aceasta perioada binecuvantata.

- Ajunul Craciunului, Craciunul, Sfantul Stefan, Anul Nou, Sfantul Vasile, Taierea Imprejur a Domnului, Boboteaza si Sfantul Ioan sunt sarbatorile cele mai luminoase, caci acum cerul se uneste cu pamantul.

Deasemenea va incurajez sa participati si la actiunile organizate pentru ajutorarea Sfintei Bisericii, invitandu-va sa luati  parte in mod special  la masa din prima  duminica dupa Craciun, din data de 28 Decembrie, imediat dupa Sfanta Liturghie.

Fie ca aceste Sfinte Sarbatori sa va aduca in casele si sufletele dumneavoastra multe impliniri si bucurii duhovnicesti.

 

Impreuna cu Consiliul Parohial, Reuniunea Doamnelor, si Scoala de Duminica a Bisericii Ortodoxe Romane ,,Inaltarea Domnului ‘

Parintele Gabriel si familia va ureaza ,, CRACIUN   FERICIT  si  LA MULTI ANI   “