Calendar

«  
  »
M T W T F S S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Sinaxar

 
 
 

Binecuvantarea scolarilor la biserica noastra

Tagged:

 

Dragii nostri,
 
Toamna ne incanta iarasi privirile cu bogatia ei de culori si cu revarsarea roadelor ei bogate, de fructe si legume. Frunzele, ravasite, se intalnesc pe la colturi, anuntand vestea cea mare: " A inceput noul an scolar!".
Un nou an scolar inseamna, pentru copii, emotie si neliniste legate de noile sarcini scolare, care devin mai dificile odata cu cresterea lor, dar si bucuria revederii colegilor, a scolii si dorinta de a cuceri noile redute ale stintei si artelor.
Iata de ce, o slujba de Te Deum, oficiata de catre preotul parohiei, inseamna foarte mult pentru ei: binecuvantarea Dumnezeiasca, pentru a putea incepe noul an cu toata energia si increderea ca vor reusi, cerand ajutorul lui Dumnezeu, sa se concentreze pe activitatea de invatare si sa obtina rezultatele dorite.

Am asistat ieri, 15 septembrie 2013, cu placere si emotie, la un asemenea Te Deum, oficiat la Biserica Ortodoxa Romana Inaltarea Domnului, din Hayward, California. Cu placere, pentru ca cei mici aratau ca niste ingerasi, in tinutele lor de gala, cei mai multi cu bluzite albe, culoarea inocentei lor. Cu emotie, pentru ca participau cu toata fiinta lor la slujba oficiata cu dedicatie de catre parintele Gabriel, iar noi, adultii, toti deopotriva, participam la emotia lor, sustinand atmosfera festiva.

Dupa ce copiii au fost impartasiti, la liturghie, au asteptat plini de rabdare si emotie fireasca, terminarea slujbei si inceperea Te Deum-ului. Parintele a facut o rugaciune pentru ca Dumnezeu sa le lumineze mintile, sa-i ajute in invatarea lucrurilor celor de folos mintii si sufletului, pentru reusita scolara si fapte bune. A urmat apoi stropirea cu apa sfintita a intregii audiente.

Intariti de binecuvantarea si ajutorul ceresc, se poate spune ca cei mici au pasit cum se cuvine, cu incredere si hotarare, in noul an scolar.
Le urez si eu, cu dragoste, un an scolar cu reusita scolara si multe bucurii. Sunt convinsa ca pot face aceasta urare din partea tuturor enoriasilor, care, ca si mine,au trait acest frumos eveniment.
 
Rodica Radu