Calendar

«  

May

  »
M T W T F S S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Sinaxar

 
 
 

Doamne, ajută-mă

Articolul de mai jos vă este prezentat de o tânără ortodoxă româncă, membră a Bisericii „Înălţarea Domnului”.

"Doamne, ajută-mă!”

„Doamne ajută-mă!”. Sunt convinsă că mulţi dintre dumneavoastră au rostit aceste cuvinte, mai mult sau mai puţin. Chiar dacă nu aţi mers la Biserică în fiecare Duminică sau nu v-aţi rugat în fiecare zi, cu toţii v-aţi întors către Dumnezeu pentru ajutor în momentele mai grele din viaţa dumneavostră. Dumnezeu este alături de noi în fiecare clipă şi ne ajută mereu, chiar şi atunci când nu îi cerem ajutorul. Dumnezeu ne iubeşte pe fiecare dintre noi, şi pe cel ce merge la Biserică şi se roagă cu credinţă, şi pe cel care neglijează sufletul său.

Sunt convinsă că mulţi dintre dumneavostră aveţi locuri preferate sau persoane dragi pe care vă face plăcere să le vizitaţi. Poate pentru că împărţiţi aceleaşi idei, poate din obişnuinţă sau pur şi simplu pentru că vă face plăcere. Şi totuşi, de cel puţin două ori pe an, la sărbătorile importante din viaţa creştinească, vă reuniţi, împreună cu alţi creştini, în Biserică, să îl primiţi pe Dumnezeu. Pe multe personae din jurul dumneavoastră probabil nici nu le cunoaşteţi sau le-aţi văzut de câteva ori în aceeaşi împrejurare. V-aţi întrebat atunci ce anume ne uneşte pe toţi, persoane atât de diferite sau străine, într-un loc pe care probabil unii dintre noi îl vizitează de câteva ori pe an? Ce altceva decât credinţa în Dumnezeu pe care fiecare dintre noi o poartă în suflet mai mult sau mai puţin vie. Şi totuşi, de ce avem nevoie de un eveniment sau sărbătoare creştinească să mergem în Casa Domnului, când El este în casele şi în vieţile noastre în fiecare clipă? Dumnezeu îşi deschide uşile fiecăruia dintre noi, indiferent când ne hotărâm să luăm parte la cina Lui.

Poate mulţi dintre dumneavoastră v-aţi întrebat, în momente de cumpănă din viaţa dumneavoastră, „Unde este Dumnezeu când am nevoie de El?” sau poate în momente de disperare chiar v-aţi îndoit de ajutorul sau dragostea Lui.

Căutaţi-L pe Dumnezeu în Biserică, căutaţi-L pe Dumnezeu acolo unde ne aşteaptă pe fiecare, cu braţele deschise, să primim dragostea şi mângâierea Lui. Mergeţi în Casa Domnului, nu doar pentru a cere ajutorul în momentele grele din viaţa dumneavoastră, ci pur şi simplu pentru a-I mulţumi că este alături de noi în fiecare zi, pentru ajutorul şi dragostea Lui, şi pentru toate lucrurile frumoase din viaţa noastră.

Biserica Înălarea Domnului