Calendar

M T W T F S S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 

Sinaxar

 
 
 

Preotul Paroh

,,Si nimeni nu-si ia singur cinstea aceasta, ci daca este chemat de Dumnezeu, dupa cum si Aaron “ (Evrei 5,4).

 

,,In fiecare parohie este un om care este al tuturora, pentru ca e parintele sufletesc al tuturor, care este chemat ca martor, ca sfatuitor ori ca reprezentant in toate actele cele mai solemne ale vietii, care ia pe om de la sanul mamei si nu-l lasa decat in mormant, care binecuvinteaza ori sfinteste leaganul, nunta, patul  mortii si sicriul, un om pe care copilasii se obisnuiesc a-l iubi, a-l venera si a se teme fiecare de el, pe care necunoscutii il numesc parinte, la picioarele caruia crestinii merg a depune marturiile lor cele mai intime, un om care prin starea sa este mangaietorul tuturor nenorocirilor sufletului si ale trupului; de clasele  de jos prin viata sa modesta si adeseori prin umilinta nasterii, de clasele inalte prin educatie, stiinta si inaltarea simtamintelor ce inspira si recomanda o religie filantropica; un om – in sfarsit - care stie toate,care are dreptul de a spune toate si al carui cuvant cade de sus asupra inteligentelor si asupra inimilor cu autoritate a unei misiuni Dumnezeiesti. Acest om e preotul.        

                                         Alphonse De Lamartine

    

REV. FR. GABRIEL CURPENE (BIOGRAFIE)

S-a nascut in Romania din parintii  Constantin si Angela Curpene; casatorit cu Claudia Andreea (n.Cocianu), binecuvantati cu doi copii, Joanna Caroline si Stephanie  Anastasia.  Din frageda copilarie, a fost indrumat de credincioasa sa mama, catre slujirea  lui Dumnezeu.   Astfel, invatand de la primul si cel mai important dascal din viata, tanarul Gabriel a inteles ca dragostea pentru Dumnezeu si rugaciunea pentru aproapele este nu numai o invatatura ci un mod de a trai crestineste.   Ajuns la varsta adolescentei, avand dragostea si suportul parintilor, i-a fost usor sa-si aleaga drumul slujirii lui Dumnezeu.

 Dupa opt clase primare si doua de liceu, a urmat  pe o perioada  de 5 ani cursurile Seminarului Teologic din Bucuresti (1986-1991).  In sesiunea iulie - august 1991, a sustinut examenul de capacitate preoteasca fiind admis pentru primirea Tainei Sfintei Preotii.  Din dorinta de a-si aprofunda cunostintele in domeniul teologic, tanarul seminarist Gabriel a sustinut examenul de admitere la Institutul de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii Bucuresti, Institut pe care l-a absolvit in anul 1995.  Ca student teolog  si-a aprofundat  cunostintele in domeniul teologiei avand sansa de ai avea ca dascali pe unii dinte cei mai renumiti profesori teologi ai timpului cum ar fi: Parintele Constantin Galeriu, Emilian Popescu, regretatul Petre David, Pr. Prof. Dr. Emilian Cornitescu.etc  In sesiunea septembrie 1995, a sustinut teza de licenta cu tema “Pedepse Aplicabile Clerului de catre Instantele Civile“ la catedra de Drept Canonic Ortodox sub indrumarea Pr. Prof. Liviu Stan.  In anul 1996 s-a unit prin Sfanta Taina a Nuntii cu tanara, Claudia Andreea Ciocianu.  Prin decizia Permanentei Consiliului Eparhial al sedintei din data de 9 ianuarie 1997, a fost numit in postul de preot paroh pe seama parohiei Radu Voda - Giurgiu, Prototeria Bucurestilor.  Indeplinind  toate cerintele necesare, a fost hirotonit ca diacon la data de 17 ianuarie 1997, si ca preot la data de 19 ianuarie 1997, de catre P.S. Episcop Teodosie Snagoveanul in Catedrala Sf. Vineri din Ploiesti.  Pe data de 31 ianuarie 1997 a fost hirotesit duhovnic de catre P.S. Episcop Teodosie Snagoveanul in Catedrala Sfintei Patriarhii a Bucurestilor.

In februarie 1997, impreuna cu sotia, a facut o vizita in U.S.A. si in acelasi an in urma cererii de transfer a cartii canonice, a fost primit in randul clerului Bisericii Ortodoxe Romano-Americane condusa de Inalt Prea Sfintitul Arhiepiscop Nathaniel.  Pe data de 9 Iulie 1997 a fost primit canonic in randul clerului ortodox american, avand aprobarea Inalt Prea Sfintiei Sale Mitropolitul Teodosius, Intai Statatorul Bisericii Ortodoxe Americane din acea vreme.

Din iulie 1997 pana in ianuarie 2004 Parintele Gabriel a fost preot paroh al Misiunii Ortodoxe Sf.Nicolae din Ottawa - Canada.  In perioada 1999 - 2004 activeaza  ca membru in Consisiliul Bisericilor Ortodoxe din regiunea Ottawa – Hull.  Din ianuarie 2004 pana in decembrie 2005 a slujit la biserica ortodoxa romana Sf. Stefan cel Mare din orasul Clearwater - Florida, din  ianuarie 2006 este afiliat Protopopiatului de sud al Coastei Atlantice la biserica  Sfanta Treime  din Miramar - Florida.

Din august 2006 pana in martie 2008 a slujit la parohia "Invierea Domnului" din Hayward - California.  Ca slujitor si iconom al tainelor lui Dumnezeu, Parintele Gabriel a  luptat pentru a pune  biserica "Invierea Domnului" in randul tuturor bisericilor ortodoxe romane din America, si anume de proprietara si administratoare a bunurilor ei mobile si imobile, si sa stopeze orice actiune de control a organizatiei culturale “Casa Romana  si Capela”.   Aceasta din urma desi  fiind o entitate diferita infiintata in anul 1978 si cu alt statut decat al bisericii ortodoxe “Invierea Domnului” infiintata in anul 1964, reuseste sa preia si bunurile bisericii ortodoxe devenind astfel proprietara unei cladiri care seamana izbitor cu o biserica ortodoxa.  (Vezi-Articolul IX, Sectiunea 4 din By-Laws).    Aflarea vesti ca biserica “Invierea Domnului” in numele careia au fost cerute fonduri pentru a fi construita, nu este de fapt proprietara cladirii in care functiona, a scandalizat un numar mare de credinciosi, care si-au indreptat atentia catre Episcopie  pentru a rezolva aceasta problema.  Neavand suportul Episcopiei de la Vatra, care  risca sa fie acuzata de  tot felul  de nereguli  pentru care au inchis ochii, vreme de  cateva decenii, in aprilie 2008, Parintele Gabriel impreuna cu un grup considerabil de crediciosi au format biserica "Inaltarea Domnului" sub jurizdictia  Inalt Prea Sfintiei Sale  Arhiepiscopul Nicolae, Arhiepiscopul Bisericii Romane din cele doua Americi.

In luna aprilie, din anul mantuirii 2008 parintele Gabriel Curpene, este reprimit canonic in randul clerului Bisericii Ortodoxe Romane, condusa cu vrednicie de  Inalt Prea Sfintitul Arhiepiscop Nicolae, Arhiepiscopul Bisericii Ortodoxe Romane din cele Doua Americi si reprezentant al Prea Fericitului Parinte Daniel Partiarhul Bisericii Ortodoxe Romane. Din punct de vedere civil Parintele Gabriel este cetatean: roman, canadian si american.

In momentul actual parintele Gabriel Curpene este parohul bisericii ortodoxe  “Inaltarea Domnului” din Hayward CA, si impreuna cu bunii sai enoriasi dau slava Lui Dumnezeu pentru toate darurile cele bogate pe care Tatal Cel Ceresc le revarsa cu prisosinta  peste ei. 

 

 

 

   PAROH  LA BISERICA ORTODOXA ROMANA SFANTUL NICOLAE OTTAWA ONTARIO  CANADA 1997 - 2004

 HOLY TRINITY ROMANIAN ORTHODOX CHURCH MIAMI FLORIDA 2005

 

 

      PAROH LA BISERICA SFANTUL STEFAN CEL MARE, CLEARWATER  FL,  2004 - 2006

 

 

  

 

REUNIUNEA  CONSILIULUI DE DOAMNE  2004, CLEARWATER  FL

 

 

 

 PAROH  LA PAROHIA  ORTODOXA ROMANA  INVIEREA DOMNULUI HAYWARD CA, AUGUST 2006 - MARTIE 2008