Calendar

«  
  »
M T W T F S S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Sinaxar

 
 
 

Sfantul Ierarh Nicolae - Luni, 6:30pm

Tagged:

Dragi Români,

După ce binecuvântările cereşti ale Sfântului Andrei s-au revărsat asupra întregii Românii, ca un dar aniversar la împlinirea a 92 de ani de la Marea Unire din 1918, iată-ne acum în preajma unei alte sărbători, care deschide luna cadourilor: este vorba de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae.

Blândeţea, bunătatea, sfinţenia, credinţa sa puternică şi minunile prin care i-a ajutat pe nevoiaşi, printre care pe mulţi copii şi tineri, au făcut ca de numele său să fie legată o frumoasă tradiţie, plăcută tuturor. În ajunul sărbătorii Sfântului Nicolae, deci pe data de 5 decembrie seara, părinţii îşi învaţă copiii să pună la uşă o săndăluţă sau pantof curat, în care bunul nostru sfânt Nicolae va strecura un mic cadouaş pentru copiii ascultători şi harnici, de obicei bomboane, nuci, mere ş.a.

Părintele nostru duhovnic, părintele Gabriel,  a venit cu o frumoasă iniţiativă, care urmăreşte respectarea întocmai a acestei minunate tradiţii, De aceea, împreună cu Consiliului Parohial, Consiliul de Doamne şi Şcoala de Duminică, îi invită pe toţi părinţii şi copiii, luni 6 decembrie, la ora 6:30 p.m., la  biserica. Copiii de orice vârstă sunt rugaţi să aducă o sandală sau pantof, pe care îi vor aşeza frumos, la îndemâna lui Moş Nicolae. Apoi, copiii se vor retrage în sala Şcolii de Duminică, unde vor repeta colindele şi vor pluti, fermecaţi, în lumea basmelor, vizionând o poveste pentru copii.

După ce Moş Nicolae va fi sosit, cineva va veni să îi anunţe de surpriza  întâmplată brusc şi pe nevăzute, aşa cum obişnuia Sfântul Nicolae să-şi împartă binefacerile, pentru ca cei mai tineri membri ai bisericii noastre să-şi ia pantofiorii cu cadouri şi să vină în biserică, unde mirajul sărbătorilor de iarnă a pătruns deja.

Îmbrăcată de sărbătoare, biserica noastră vă aşteaptă pe toţi cu bucurie, iar părintele va oficia în acest frumos cadru acatistul Sfântului Nicolae şi Liturghia. La sfârşit, în jurul bradului împodobit, vom cânta cu toţii colindele magice şi nepieritoare.

Aşadar, o seară plăcută atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, se anunţă la orizont. Sperăm să strecuraţi în programul Dumneavoastră de  luni acest plăcut eveniment, la care sunteti asteptati cu drag. Veţi exersa astfel, împreună cu copilul dumneavoastră, o tradiţie plină de frumuseţe, căldură şi învăţăminte pentru cei mici, pentru că fiecare dintre noi trebuie să-i învăţam pe copiii noştri tradiţiile româneşti, aşa cum sunt ele, miraculos buchet de speranţe, învăţăminte, sau exprimarea bucuriei împlinirii unor activităţi sau scopuri, înnodând  legături de suflet între oameni.

Cei care vă doriţi ca cei mai mici sau mai mărişori să participe la tradiţia pluguşorului şi a sorcovei, înscrieţi-vă pe lista care se va afla la Şcoala de Duminică. Tot aici se va afla şi textul de pluguşor, care va fi împărţit între participanţi, precum şi textul de sorcovă. Plugusorul şi sorcova se vor face auzite în sunet de zurgălăi şi de bice şi buhai la ora 8 p.m. în seară de 31 decembrie, la locaţia din anunţul programului de revelion. Ele vor încânta auzul dumneavoastră şi la sfârşitul primei slujbe din noul an, pentru cei care nu veţi putea participa la Revelion, dar şi spre deliciul tuturor parohienilor prezenţi.

Va îndemnăm pe toţi cei care se vor afla în zonă să vă pătrundeţi de mirajul sfânt al sărbătorii Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos împreună cu ceilalţi enoriaşi ai bisericii noastre, participând la toate activităţile bisericii, pentru că numai aşa veţi putea simţi cu adevărat farmecul sfânt şi pacea Crăciunului.

La mulţi ani!

SCOALA DE DUMINICA A BISERICII INALTAREA DOMNULUI